Синият влак на Louis Vuitton – атракция на Седмицата на модата в Париж

Вчера в Париж бе представена колекцията на Louis Vuitton за есен-зима 2012-2013. Грандиозно шоу бе изнесено в двора на Paris Louvre. С изсвирване и облак от пара пуфтящ влак в стил Orient Express ознаменува началото на събитието. Синият влак на Vuitton се превърна в основна атракция на Седмицата на модата в Париж. Колоритният декор бе допълнен с жп станция и часовник с монограми LV.

Един по един моделите слизат от влака върху платформа, водеща към модния подиум. Те пристъпват елегантно, събирайки погледите със зашеметяващи обувки на висок ток и високи шапки, характерни за края на XIX и началото на XX в. Следват ги носачи с бели ръкавици и чанти в ръце. Ревюто наподобява своеобразна филмова продукция.

Основната идея, заложена в концепцията на ревюто, пресъздава романтиката на пътуването, но без присъщата му носталгия, обяснява нюйоркския дизайнер Marc Jacobs.

Есенно-зимната колекция Louis Vuitton залага на контраста между бляскавите и матираните тъкани. Дълги поли, носени върху скъсени панталони и елегантни рокли с широки презрамки, са сред основните акценти в колекцията.
„Беше като кино, беше красиво. Цялото нещо беше голям триумф.”, развълнувано описва Sarah Jessica Parker, всепризнатата модна икона от емблематичния сериал „Sex and the City”.

Catherine Deneuve, голямата дама на френското кино, добавя: „Шоуто беше велико, истински спектакъл с много лукс.” Тя признава, че е особено очарована от разкошните палта, изработени от щраусова кожа.

Цялостната концепция е много находчива и от гледна точка на бизнеса. Докато моделите грациозно пристъпват около влака, носачите вдигат чантите им, като по този начин фокусират вниманието върху най-продавания артикул на лейбъла.
Гениална идея, пресъздадена с помощта на колоритни декори и ефектни тоалети. За пореден път Marc Jacobs надмина всякакви очаквания.

« |