Аметистово сияние от Chanel

Karl Lagerfeld представи колекцията на Chanel за есен 2012. Докато пролетно-лятната модна линия на лейбъла бе вдъхновена от разнообразието на морския свят, този път вниманието е насочено в диаметрално противоположна посока. Лунен пейзаж, включващ огромни късове от кварц и аметист, бе нестандартния фон на ревюто на Chanel, изнесено вчера в Париж.

Моделите влязоха в ролята на галактически изследователи, облечени в блестящи тъмни тоалети, изпъкващи с преливащи се сияйни лилави оттенъци.Над лъскавата кварцова повърхност в Grand Palais, допълнена с огромни, оцветени във виолетово стени, моделите дефилираха с антрацитени и стоманено сиви костюми.

Сталактитните форми са находчиво използвани в колекцията. Блещукащи палта, украсени с кварцови копчета, са сред основните акценти в новата модна линия на Chanel.

Възхитителни са и авангардните дамски обувки с огледален ток, чиито върхове са обсипани с кристали. Не по-малко изискани са елегантните дамски чанти, украсени с тъмни камъни. Аметистовото сияние придава особено очарование и магнетизъм на цялата колекция. Минералите са основно идейно вдъхновение и присъстват в цялостната дамска визия. Дори веждите на моделите са покрити с микро кристали.

Друго блестящо хрумване на Lagerfeld е комбинирането на дантелени панталони или сребристи клинове и прилепнали копринени блузи с по-груби вълнени якета и лъскави палта.

„Нищо не е по-старо от това. Всички тези сталактити и кристали са на безброй години. Което показва, че природата е по-съвременна от хората, защото те строят сгради със същите тези форми.”, споделя Karl Lagerfeld по повод представянето на есенната си колекция.

„Обичам аметиста, цветът му е късметлийски. Освен това е един от любимите ми камъни.”, обяснява талантливият дизайнер
с всепризнат усет към красивото и стилното. Неслучайно в края на ревюто той се появява, облечен с костюм от рипсено кадифе и ръкавици с ефектен виолетов цвят.

По всичко личи, че лилавото ще е новото черно или поне така сочат последните модни тенденции. А вие готови ли сте за експерименти в цвят лила?

« | »